פסוק על הזמנה לחתונה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 12/02/09 09:39 יח בשבט התשסט

שאלה

האם מתאים לכתוב על הזמנה לחתונה את הפסוק: "וַתִּדְבַּק נַפְשׁוֹ, בְּדִינָה בַּת-יַעֲקֹב* וַיֶּאֱהַב, אֶת-הַנַּעֲרָ" (בראשית ל"ד, ג')? הכלה היא אכן דינה בת יעקב ולכן הפסוק מאד מתאים לנו, אך מאידך הקונוטציה של הפסוק הינה שלילית...

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

מזל טוב

ההקשר הוא שלילי ולא נראה שכדאי להזמנה לחתונה להביא פסוקים גרועים, אדרבא תביאו פסוקי שמחה ואושר, בניית ביתכם בבניין ירושלים ובית המקדש.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון