פירסינג - לעשות או לא לעשות?

חדשות כיפה הרב רונן לוביץ 10/07/07 02:02 כד בתמוז התשסז

שאלה

שלום רב.

אני רוצה לעשות פירסינג בגבה ואוליי גם במקומות אחרים. אני לא יודע אם לעשות או לא יש כאלה שאומרים שמותר ויש כאלה שאומרים שאסור.

רציתי לדעת האם העברה חמורה? מותר בכלל לעשות את זה?

תודה מראש.

איתי

תשובה

מבחינה הלכתית יש מקום לאסור משום שאסור לאדם לחבול בעצמו, אך מאידך יש מקום להתיר משום שהעושה זאת מתכוון ליפות עצמו ולא לחבול חבלה של נזק. לכן מבחינה הלכתית פשוטה הרוצה להחמיר – תבוא עליו הברכה, והרוצה להקל יש לו על מה לסמוך.
ברם, השאלה העיקרית היא: למה לך? למה לך לעשות חורים בגופך? למה לך להתקשט בדרך שבעיני רוב בני האדם נראית לא הגיונית ולא אסתטית? דומני שחשוב שתשב ותדון עם עצמך בשאלה מה מניע אותך לרצות בכך. האם אתה באמת ובתמים חושב שזה יפה ורצוי? האם אתה מנסה לחקות צעירים מסוימים? אולי לא כדאי לחקות אותם. האם אתה מרגיש צורך למשוך יותר תשומת לב? אם כן כדאי לנסות להשיג זאת בדרכים אחרות. האם אתה רוצה להתריס נגד משהו או לבטא אמירה ייחודית? אולי ניתן לבטא את האמירה שלך בדרכים טובות יותר.
לסיכום השאלה העיקרית אינה הלכתית, אלא שאלה שעליך לדון בה עם עצמך, ואני מאחל לך שתשכיל להשתמש נכון בחופש הבחירה שבידך.

כל טוב,
רונן לוביץ