פירושים על מחיית עמלק

חדשות כיפה הרב מאיר צוקרמן 30/05/12 20:58 ט בסיון התשעב

שאלה

כבוד הרב, שלום וברכה!

מהם הפירושים על מהות מצוות מחיית עמלק?

תודה רבה!

תשובה

שלום לך.
בעל "ספר החינוך" כותב כך (מצוה תר"ג): "משורשי המצוה, לתת אל לבנו שכל המיצר לישראל שנוא לפני השם ברוך הוא, וכי לפי רעתו וערמת רוב נזקו תהיה מפלתו ורעתו, כמו שאתה מוצא בעמלק. כי מפני שעשה רעה גדולה לישראל שהתחיל הוא להזיקם ציוונו ברוך הוא לאבד זכרם מני ארץ..."
האם זה מספק אותך? (קשה קצת לתת לך רשימה של כל הפרשנים ודעותיהם השונות לגבי מצווה זו. לשם כך נועדו הספריות, או מאגרי המידע האינטרנטיים, אתה יכול ממש בקלות לקבל מידה בהקשת "עמלק" או "מחיית עמלק" בכל מנוע חיפוש שהוא)