פיקוח ''נפש'' בשבת

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 13/05/08 00:46 ח באייר התשסח

שאלה

אני עובדת סוציאלית ופקידת סעד לחוק נוער. בשבת הרג פצמ"ר את אחד מתושבי המועצה ונקראתי להגיע ולהגיש סיוע חירום: שיחות קבוצתיות והגשת סיוע נפשי .

אילו מגבלות יש בנסיעתי? האם מותר לי לחזור? השימוש בסלולרי כולל קריאה והפצת הודעות ?

תשובה

בסד

שלום רב

חיזקי ואמצי ,ישלם השם לך שכר הרבה על החסד שאת עושה!
יהי רצון מלפני השם שירחם עלנו ולא נצתרך בכלל לשאול שאלות כאלה..
שהממשלה תתעורר להשיב את כבוד ישראל ,את קרן התורה ,קרן ישראל וקרן השבת. אמן.

לעצם השאלה,[ מותר לחלל שבת לצורך פיקוח נפש רוחני.]
כך פסק הרב ישראלי זצ"ל במקרים דומים.
לענין חזרה אמרו חכמים כי מי שנסע בהיתר גם יכול לחזור.
(אבל רצוי לחזור (רק אם צריך)ולמעט בחילול שבת כגון נסיעה עם נהג גוי.)
בענין הודעות בפלפון.רק לצורך שמותר.
בברכה