שאל את הרב

פחד קהל בחתונה

חדשות כיפה צוות ישיבת ההסדר מעלות 30/06/08 17:18 כז בסיון התשסח

שאלה

כבוד הרב שלום

אני מאורס ויש לי פחד קהל מקטנות

אינני מסוגל לעבור את טקס החופה מול קהל המונה יותר מ10 אנשים

האם מקובל להתחתן בבית כנסת וכיצד ניתן לשכנע את כלתי לעתיד

תודה

תשובה

שלום וברכה!

בשעה טובה!!!
שתזכו להקים בית נאמן וכשר בישראל שבנוי על אדני אמונת ישראל ויהיה בו רק אושר ושמחה.

לפי מה שאני יודע כיום המקובל זה דווקא לעשות חתונה כמה שיותר גדולה. המודה החדשה היא לבדוק איזה אולם יותר גדול ושם לעשות את החתונה. לכן בשאלתך "האם זה מקובל"- התשובה היא שלילית.
לעשות חופה בבית כנסת זה דבר מבורך אך אינו פרקטי. שכן בחתונה למעט החתן והכלה זו גם שמחתם של בני המשפחה ויש להם חלק בהחלטה היכן לעשות ומה לעשות. וגם יש את הצד של הכלה שלא בטוח שירצה לעשות חתונה מצומצמת שכזאת.
מבחינה הלכתית כמובן שאין בעיה לעשות חתונה עם החתן והכלה הרב ועוד 2 עדים וזהו.
אך דבר זה מגביל מאד את שמחת החתונה. אני מניח שתרצה שמשפחתך המורחבת תהיה בחתונה וגם שחבריך ירקדו לפניך ביום המאושר הזה. מה שכנראה מוריד את האפשרות של חתונה בבית הכנסת.

דבר אחד חשוב צריך לזכור, חתונה זה דבר שמח ולא דבר שצריך להביא למריבות ומתחים.
לצערנו אצל הרבה זוגות צעירים נוצרים מתחים סתמיים בינם לבין עצמן ובינם לבין ההורים, וצריך להבין שאלו דברים סתמיים בדרך כלל. צריך למצוא את דרך המלך כדי שכולם יוכלו למצוא את שמחתם ביום החתונה. לא שווה לריב על שום דבר שיאפיל על שמחת החתונה.

לגבי פחד הקהל שלך, הדמיון כאן יכול להיות הפתרון הטוב ביותר. תהיה יצירתי בקשר לדמיון, תדמה את החופה לאי בודד שבו מצויים רק אלו העומדים על החופה [האנשים על החופה מונים פחות מ10 אנשים (בד"כ)]. אמנם טכס החופה הוא שיא המעמד, אך לא בהכרח דבר מלחיץ, אם תחשוב על מהות החופה, ותכין את עצמך נכון למעמד זה.

ושוב איחולנו לזוג
מזל טוב ובהצלחה

כתבות נוספות