פדיון הבן

חדשות כיפה הרב אורן דובדבני 27/05/01 18:53 ה בסיון התשסא

שאלה

אנא העבר הלכות לגבי אופן ביצוע פדיון הבן.

בנוסף אנא ענה אם נולד הבכור ב-ט' באייר (אור ל'ט) מתי מבצעים את הפדיון ?

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום רב
א. מצוות עשב על כל איש מישראל שיפדה מכהן את בנו שהוא בכור לאמו. בחמשה סלעים דהיינו יש לחשב במטבעות שלנו את מחירו של 96 גראם כסף טהור
ב. אין פודין את הבכור אלא לאחר שיעברו עליו שלושים יום וביום השלושים ואחד פודים אותו
ג. אין לקיים פדייון הבן בשבת
ד. האב מביא את הבכור לכהן ומודיע לו שהוא פטר רחם לאמו ונותן לו כסף החמשה סלעיםומניח את הילד לפני הכהן ואומר את כל הסדר כפי שמופיע בסדורים
ה. כהנים ולויים פטורים מפדיון הבן ואפילו בת כהן או בת לוי נשואה לישראל הבן פטור מפדיון.
ו. אשה שלפני הלידת הנוחכית עברה הפלה צריכה לשאול שאלת רב אם הבן חייב פדיון.
ילד שנולד בניתוח קיסרי אינו חייב בפדיון

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן