פדיון הבן ותענית בכורות אחרי הפלה

חדשות כיפה צוות ישיבת אלון מורה 26/02/07 03:41 ח באדר התשסז

שאלה

שלום רב..

רציתי לדעת אם אשה שיולדת בן ראשון (זכר) וכבר הייתה לה הפלה בעבר צריכה לעשות פידיון הבן? והאם הילד יהיה מחוייב לצום בערב פסח.. תודה מראש!

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה,

פדיון הבן נעשה רק ל"פטר רחם" לתינוק זכר הפוטר=הפותח ראשונה את הרחם.

לכן, אם היתה הפלה קודמת - לא עושים פדיון לבן שנולד, אך זה תלוי באיזה שלב היתה ההפלה (אם לפני היום ה-40 להריון, השבוע השמיני בערך, או לאחר מכן), ובעוד פרטים (ריקום האיברים בעובר).
באופן כללי, הפלה עד היום ה-40 אינה נחשבת כלידה ואת הבן שנולד אח"כ יש לפדות. אך אם ההפלה היתה בשלב מתקדם יותר - בד"כ לא פודים את הבן הבא אחריו.
כדאי לשאול מורה הוראה עם כל הפרטים במדויק.

בכל מקרה, לגבי תענית בכורות בערב פסח - נחשב לבכור (גם אם לא נפדה), כיוון שלעניין ירושה הוא בכור לכל דבר (שו"ע או"ח סי' תע' משנה ברורה ס"ק ב').

בברכה ובשמחות
אמיר

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן