ערבים!!

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 28/06/06 09:28 ב בתמוז התשסו

שאלה

שלום לכובד הרב

אני לא אחת כזאתי הומנית שמחפשת שלום,

אבל בעקבות כל הארועים שהיו בשבוע האחרון,אז עלו בי מחשבות שאולי הקב"ה רוצה שכן ניהיה איתם בשלום?

כאילו שתינו נוצרנו מאברהם אבינו,לא?

ולמה אנחנו בעצם מצווים להילחם בהם?

ומתי התחילה כל השנאה הזאתי?

תודה רבה,ויום טוב!!

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

אין כל מצוה להלחם בהם מצד עצמם (אלא א"כ הם עובדי ע"ז). כולנו אוהבי שלום ורוצים בשלום, והקב"ה אומר שאין ברכה יותר מאשר השלום. איננו שונאים ערבים כערבים, אין לנו שנאה לכל אדם שנברא בצלם.
אנו רוצים רק את ארץ אבותינו ונחלת ד' אשר נתנה לנו בטובו. אין כאן מלחמת שנאה אלא מלחמת קדושה על ארץ ישראל. אמנם אנו מוכנים שיחיו כאן במגבלות מסוימות, ובלבד שיכירו שארץ ישראל היא נחלה לישראל.
השנאה החלה כשהערבים החלו במסעי רציחות בארץ ישראל והתנכלויות ליהודי ארץ ישראל. אולם עלינו להמשיך ולהאבק על ארץ ישראל לא מתוך שנאה ותחושת נקם, אלא מתוך שליחות לגלות את כבוד ד' על עמו ונחלתו.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן