ענינים כספיים של בת שרות

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 16/12/08 08:55 יט בכסלו התשסט

שאלה

שלום כבוד הרב,

יש לי שאלה שמטרידה אותי בזמן האחרון..

אני בת שירות והמשכורת שאני מקבלת מזערית,ורוב ההוצאות שלי עלי..התכנון שלי הוא לחסוף את הכסף הזה ובבוא הזמן לא להיות תלויה בהורים שלי.

הענין הוא שבזמן האחרון אמא שלי אומרת לי שקשה לה מבחינה כספית והיא צריכה שאני אביא לה כסף..הענין הוא שברור לי שאני חייבת להביא לה את הכסף,זאת לא שאלה..הענין הוא שאם אני מביאה לה אין לי כסף בשביל לכלכל את עצמי וברור שאני לא יכולה לבקש מהם..וגם הענין שאני רוצה לחסוף את הכסף כדי לא להיות תלויה בהם..מה עלי לעשות?

וכן,האם עלי לעשר מכספי השירות? אשמח לתשובה.

תודה רבה וכל טוב.

תשובה

שלום וברכה

אחלק את תשובתי לכמה חלקים:
א. מבחינה הלכתית טהורה אין את חייבת לתת את הכסף לאימך. בשולחן ערוך נפסק כי כיבוד אב ואם נעשה מכספם של ההורים ולא מכספם של הילדים.
ב. ברור כי אם את יכולה לעזור לה מעט וזה בסדר לך – מותר לך לעזור, אולם אינך חייבת.
ג. הנכון היותר הוא לעשר מכספי השרות (לאחר ניכוי ההוצאות שאת מוציאה לשרות) ודווקא את המעשר לתת להורים, כיוון שיש עיקרון של "ומבשרך לא תתעלם".

כל טוב והרבה הצלחה