עין הרע

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 19/12/06 18:28 כח בכסלו התשסז

שאלה

היהדות מאמינה בעין הרע?

מה הרב חושב על כל התוכניות ברדיו של הקבלה

עם כל הכישופים והקללות?

תשובה

לשואלת שלום רב.
א. עין הרע. יש ביהדות התייחסות לעין הרע. אבל הכלל הקובע הוא שבעצם הכל תלוי באדם עצמו. גורלנו נקבע לא על ידי אנשים אחרים מבחוץ אלא ע"פ מה שאנחנו עושים. ולכן כאשר יש לאדם בעיה או חולשה, עליו קודם כל לבחון את עצמו את מעשיו והתנהגותו ולראות מה והיכן עליו לשפר. וכמו שאנו אומרים בתפילת ימים נוראים - "ותשובה ותפילה וצדקה מעבירין את רוע הגזירה".
ב. קבלה. קבלה נקראת גם חוכמת הנסתר. עסקו בכך בסתר ובשקט. הלכו לרב והתייעצו עימו איך ומה צריך לתקן. כל התופעה של הופעות פומביות כגון ברדיו של פיתרון אינסטנט ע"י הקבלה, אין זו הדרך ולא כך נהגו גדולי הקבלה האמיתיים.
בברכה
אפי קיציס