עילוי נשמת

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 16/02/08 22:39 י באדר א'

שאלה

כבוד הרב!

האם מותר לכתוב על כל דבר קדוש לעילוי נשמת סבי? נגיד כמו תהילים סידור ספרי מוסר גמרא תנ"ך וכו'.... האם צריך לתרום בשביל זה?? ומה צריך לכתוב ?

תודה רבה כבוד הרב! אשריך! ( :

תשובה

בסד

שלום רב
רק אם רכשתה את הסידור והקדשתה אותו לשימוש הרבים אתה רשאי לכתוב כי סידור זה נתרם לעילוי נשמת...או אתה יכול לבקש מכל מי שיתפלל בסידור שיזכיר את נשמת..(אבל לא נהוג לכתוב כך.)

למד אתה תורה והתכוון כי לימודך יהי לזכות סבך..עשה מעשה טוב לזכותו, עשה לו נחת רוח בשמים ..וזה יהיה העילוי נשמה הטוב והגדול עבורו.
בברכה