עגילים

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 27/05/07 15:10 י בסיון התשסז

שאלה

מותר לעשות עגיל בגבה ?

ואם זה דרבנן או דאורייתא ?

תודה רבה רבה רבה מראש עבודת קודם אשריכים

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

לשואל שלום רב.
אין הגדרה הלכתית מדויקת של מיקום העגילים. מה שכן, יש ענין לשמור על צניעות ולא לנסות למשוך תשומת לב בדברים מוזרים. ולכן בזמן המקרא שהיה מקובל ללכת עם עגילים ונזמים, גם לגברים, היה מותר ללכת כך. כיום, כשגברים יראי שמים אינם נוהגים ללכת עם עגילים ונזמים ופירסינג למיניהם, אז אסור ע"פ ההלכה ללכת כך. ואני בכוונה מציין אנשים יראי שמים, כיון שנורמות ההתנהגות והמוסר שלנו אינן נקבעות ע"י פרחחים ברחוב, אלא ע"י ציבור יראי השם. ולכן אינך רואה רבנים ואנשים מכובדים מסתובבים עם עגילים ופירסינג.
יסוד הדין של הליכה בצניעות כמקובל בעם ישראל ולא ללכת בדכיהם הלא צנועות של הגויים בא מהפסוק "ובחוקותים לא תלכו".
בברכה
אפי קיציס

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן