עבודה חקלאית חינוכית בשנת השמיטה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 19/12/06 10:42 כח בכסלו התשסז

שאלה

אני מורה לחקלאות בשנה הבאה כידוע תחול שנת השמיטה רציתי לשאול כמה שאלות בהלכות שמיטה

א . האם מותר להמשיך לרבות צמחים בחממה (המצע הוא מנותק והעשייה היא רק בכלים שנמצאים בראויר או על גבי קרקע מבטון או שמופרדת ביריעת פלסטיק מהאדהמ .

ב. האם מותר לטפל בעציצים תלויים או בעציצים שנמצאים על ריצפה מרוצפת

ג. האם מותר לגדל ירקות בעציצים גדולים על גבי יריעה או על גבי רצפה

ד. אני יודע שהכתובת לשאלות אלא היה מכון התורה והארץ אך אחרי פינוי גוש קטיף אני לא יודע לאן הם עברו ומה הטלפון שלהם אשמח אם תוכלו לעדכן אותי

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

א. אם המצע מנותק ממש, ויש עליו כלים, ומעליו יש גג של חממה, אפשר להמשיך לעסוק בחממה זו, אולם צריכים להיות כל התנאים קיימים, וכדאי שתרכשו במכון התורה והארץ את הספר "קטיף שביעית" הכולל את כל הלכות שביעית (ובו ההוראות המעשיות כיצד מגדלים בחממה), אפשר לרכוש במכון התורה והארץ טל. 086847325.
ב. טיפול בעציצים כל זמן שהוא לקיום, הוא מותר. רוב הטיפולים הם לקיום. השאלות ההלכתיות הם בזריעה וכדו', ואז צריך שיהא מצע מנתק וגג, כנ"ל אות א.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון