עבודה בשבת

חדשות כיפה רבני ישיבת הר ברכה 04/03/12 01:25 י באדר התשעב

שאלה

שלום,

אני שומרת שבת מזה כשנה ומתחזקת משבת לשבת.

אני יודעת שעבודה בשבת מותרת כול עוד אין חילול שבת תוך כדי העבודה וכן שהתשלום מתערבב עם השכר החודשי.

למרות זאת הדברים אינם ברורים לי במאת האחוזים .

אני שוקלת לעבור לתקופה קצרה לאילת ולעבוד בבית מלון במלצרות כעבודה לחילים משוחררים ואחד התנאים הוא עבודה בשבת.

העבודה אינה דורשת חילול שבת (מלצרות) עד כמה שידוע לי.

ישנן שני בעיות:

1. האם זה לא פוגע בכבוד השבת?

2.מכיוון שאני לא מודעת לכול איסורי המלאכה בשבת אני פוחדת שלא אבחין בין מותר לאסור.(ממה אני אומרה להיזהר)

השבת חשובה לי ולכן זה שיקול מרכזי במעבר שלי.

מחכה לתשובה בהקדם.

תודה רבה!

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום
ברור שזה פוגע באווירת השבת וגם לא מומלץ לבחורה שאינה נשואה אבל פרנסה היא ערך חשוב ואם אין ברירה אפשר לעבוד בתור מלצרית ולהשתדל להשלים את מה שנפגע בצורה אחרת כגון השתתפות בשיעור תורה / תפילות השבת וכו'. כדאי שתעבדי בבית מלון שיש לו תעודת כשרות עם משגיח שנוכח בשבת והוא ישמח להדריך אותך מה מותר ומה אסור.

באופן כללי כדאי שתלמדי את הלכות שבת מספר פניני הלכה מאת הרב אליעזר מלמד שליט"א באתר ישיבה
http://www.yeshiva.org.il/midrash/Hmidrash.aspx?cat=1329
בברכה אייל משה

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן