עבודה בחנות

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 31/07/07 19:15 טז באב התשסז

שאלה

כבוד הרב, תודה מראש על התייחסותך לשאלה.

אני עובדת בחנות בגדים, והבעיה היא כזאת- ישנם הרבה בגדים עם פגמים קטנים שממש תוך עשיית החשבון אני רואה אותם..מה אני אמורה לעשות כאשר אני רואה זאת?להגיד ללקוחות או לא?

לא יודעת, זה נראה לי כמו גניבת דעת.

שאלה שניה באותו נושא- בחנות מפוזרים שלטים שנותנים ללקוחות לחשוב שעל כל החנות יש הנחה גדולה, שלטים שנמצאים סתם על המדפים, על מנת לפרסם..זה בסדר??זאת הוראה שקיבלנו ממנהל החנות לעשות, לשים את השלטים!

תודה רבה רבה..

שני

תשובה

1. צריכה להגיד ללקוחות. אני מציע שתנסי לדבר ב4 עיניים עם בעל הבית, כי לקוחות לא מרוצים הם בסופו של דבר נזק לבעל הבית והם לא יחזרו.
2. אסור לעשות כך, אך העברה לא עלייך אלא על בעל הבית. אם נצטיות לעשות כך, את יכולה לתקן ע"י כך שתוך כדי עשיית חשבון תאמרי להם על מה יש הנחה ועל מה לא.
עצה כללית-אם בעל הבית לא מקבל את התנהגותך בהבנה, כדאי לחפש מקום עבודה אחר בהקדם.