עבודה בחול המועד

חדשות כיפה הרב דב ברקוביץ 08/09/08 16:21 ח באלול התשסח

שאלה

שלום רב.

האם מותר לעבוד בחול המועד? באיזה תנאים?

והאם יש בזה משום "המבזה את המועדים והמחלל את המועדות" (וההמשך ידוע)?

בברכה

תשובה

שלום,

אנשים רבים אינם מקפידים דיו בקדושת ימי חול המועד. מסיבות שונות בדורות האחרונים גם אצל אנשים שומרי מצוות ההרגשה היא שימי חול המועד אינם ממש ימי חג. האמת היא הפוכה. קדושת החג חלה על כל הימים מתחילתו עד סופו, ויש לעשות מאמץ לשמור על מלבוש מיוחד ועל עיסוקים המתאימים לחג.
חכמים התריו לעשות מלאכות האסורות בחג בכמה תנאים:
- אם המלאכה נעשית לשם שמחת חג - למשל, טיולים בארץ ישראל.
- אם אדם זקוק לפרנסה המגיעה לו בזכות אותה מלאכה, ואם לא יעשה את המלאכה בחול המועד "תיאבד" לו אותה פרנסה - כלומר לא יוכל לעשות אותו באופן מושלם לאחר מכן. אם יש לך שאלה מעשית בעניין פרנסה, כדאי לשאול רב מתוך פירוט המקרה המיוחד שאתה עומד לפניו.
בברכה, דוב ברקוביץ