עבודה בחול המועד

חדשות כיפה הרב דוד לוי 16/09/10 16:56 ח בתשרי התשעא

שאלה

בס"ד

שלום רב,

1.אשתי עובדת בסופר בתור קופאית ורצינו לדעת האם זה ע"פ רוח ההלכה - לעבוד בחול המועד או שעדיף שלא

2.מצד שני אם לא ,האם מותר לנו לקנות במקום שמועסקים דתיים בחול המועד (בסופר למשל)

3.האם בחור שכן עובד בחול המועד להניח תפילין בחול המועד? או שאין שום קשר?

תשובה

שלום לכם

1. אין ברירה חייבים לספק לחם וחלב וירקות טריים לעם ישראל. אני מקווה שרוב הקונים הם מעם ישראל ומצווה לשרת אותם באוירה חגיגית ככל שניתן.

2. אין הבדל בהלכה בין 'דתיים' ל'לא דתיים' -תורה אחת לכל ישראל וחג סוכות אחד לכולם.
מה שמותר לקנות מותר אצל כל יהודי
מה שאסור לקנות או שראוי להמנע - לא משנה מי המוכר.

כמובן שצריך לקנות אצל יהודים ואם ידוע על מוכר עני עדיף לקנות ממנו
3. אין שום קשר. בימינו בארץ ישראל כמעט אף אחד אינו מניח תפילין.
חג שמח
דוד לוי