סריגה ותפירה בתשעת הימים

חדשות כיפה צוות בית המדרש אשכולות בלוד 13/07/10 09:49 ב באב התשע

שאלה

כבוד הרב שלום רב,

אני ספרדייה, מה הדין לגבי סריגה ותפירה לשם תעסוקה בשעות הפנאי בתשעת הימים? ומה הדין לגבי יחסי אישות בתשעת הימים?

בציפיה לגאולה שלמה בקרוב בימינו...

תשובה

שלום,

נהגו הנשים שלא לטוות בגדים בתשעת הימים, כדי למעט בשמחה. וגם כיון שאבן השתיה פסקה מן העולם בט' באב, וכסימן לדבר לא טווים את חוטי השתי. ובתיקון בגדים ישנים אפשר להקל, כי אין בו שמחה. וגם חוטי השתי היו בתחילת הבגד, לפני חוטי הערב, ותיקון בגד ישן הוא סוף הבגד.
אמנם, אחד האחרונים כתב שהתקנה מביאה לידי תקלה, גורמת לבטלה ולתוצאותיה הרעות ("בטלה מביאה לידי שעמום ושעמום מביא לידי חטא"), והתיר לעשות בגדים חדשים בתנאי שלא מסיימים את הבגד באותו שבוע.

כיון שיש פנים לכאן ולכאן בהלכה, תצטרכי לשקול ולהחליט מה נכון בשבילך - האם תצליחי, כחלק מהאבלות שבימים אלה, להימנע מסריגה ותפירה ולמצוא תעסוקה אחרת? או שהאיסור יגרום לך לבטלה ורפיון, ואז יצא שכרו בהפסדו?

יחסי אישות נאסרו בתשעה באב בלבד.

ברכה והצלחה,
חנן