סרטים

חדשות כיפה צוות רבני ישיבת קרית שמונה 04/06/07 11:21 יח בסיון התשסז

שאלה

ראיתי בכמה תשובות לשאלות שאסור לראות סרטים כי זה משפיע לרעה והכל ואם יש בסרט נצרות אז בכלל אסור אבל אני ראיתי פעם סרט עם נצרות (לא ידעתי שאסור) והוא השפיע עלי רק לטובה כי היתה שם דמות עם מידות טובות מאוד ומאז אני מנסה בכל כוחי להשתפר, אז גם סרט כזה אסור?

תשובה

שלום לך,
באופן כללי מבלי להתייחס לסרט זה או אחר , אם הוא השפיע עליך לטובה זכית , אולם השמר מאוד שכן לפעמים הקלקול מגיע דוקא באופן זה ע"י הצגת אמיתות מסולפות בעלות חוסר התאמה לחיים , כגון השקר שבמידת "החסד" הנוצרית ועוד, או הצגת אמיתות שא"א להשיגן מצד האמת המייאשות את האדם ועוד..
זכור מטרת הנצרות היא לנצר את העולם , וכל האמצעים כשרים , ובפרט כשמדובר בתקשורת בעלת עוצמה כגון סרטים וטלוויזיה.
בברכה,
אריאל פריש