ספורט בשבת

חדשות כיפה רבני ישיבת הר ברכה 07/02/12 07:43 יד בשבט התשעב

שאלה

יש לנו בחצר מתקן כושר ענק מקצועי (מולטיטריינר) הוא לא עובד על חשמל . האם מותר להתאמן עליו בשבת?

תשובה

שלום
אסרו חכמים לרוץ או ללכת במהירות בצעדים גדולים ביום השבת. וסמכו חכמים דין זה על פסוק בנביא שעוסק בעניין השבת, שנאמר (ישעיהו נח, יג): "וְכִבַּדְתּוֹ מֵעֲשׂוֹת דְּרָכֶיךָ", שלא יהא הילוכך של שבת כהילוכך של חול (שבת קיג, א). אבל בתוך הבית, מי שבאמת נהנה לקפוץ ולהתעמל,מותר לו לקפוץ להנאתו באופן שאנשים זרים לא יראוהו הואיל והוא דומה בזה לילדים הנהנים מריצה,

[התעמלות באמצעות מכשירים אסורה מפני שיש בהתעמלות זו יגיעה, ובדרך כלל היא בנויה לפי תוכנית מסודרת לבניית הכושר או להטבת הבריאות ויש בה עמל וטורח, וכן השימוש בכשירים נחשב כעובדין דחול (ציץ אליעזר ו, ד) ויש אומרים, שכל התעמלות להטבת הבריאות אסורה מצד האיסור לעסוק ברפואות בשבת.]

ומכל מקום מותר ללכת בשבת לשם בריאות, ובתנאי שילך בהליכה רגילה, ולא ירחיב או ימהר את צעדיו אך גם מי שמותר לו להתעמל בשבת, צריך לזכור כי את עיקר שעות הפנאי של השבת נכון להקדיש ללימוד התורה ולהעמקת ההזדהות עם ערכיה.

ולהלן הרחבה ומקור התשובה מספר פניני הלכה מאת הרב אליעזר מלמד שליט"א ועייני בספר באתר ישיבה
http://www.yeshiva.org.il/midrash/shiur.asp?cat=428