ספורט בשבת

חדשות כיפה הרב אליעזר אלטשולר 16/04/09 13:29 כב בניסן התשסט

שאלה

שלום כבוד הרב!

בשבתות של הזמן הזה שיוצאות מאוחר קשה לי להעסיק את עצמי,לפעמים כשיש מבחנים אני לומד אליהם אבל כשאני מסיים ללמוד עדיין נישאר הרבה זמן עד צאת השבת.אז שאלתי היא האם אני יכול לשחק כדורסל בשבת כדי לא להשתעמם וגם כי זה גורם לי עונג שבת?ואם לא בבקשה כבוד הרב תן לי עצה מה לעשות בגלל שהשיעמום מביאה לידי בטלה והבטלה מביאה לחטא,ולפעמים אני באמת מרגיש שאני עושה חטא כי אין לי מה לעשות אז אני מציק לאחיות שלי כי משעמם לי...

בליחה על החפירה רציתי שתבין את עמדתי :)

תשובה

חכמים תיקנו לנו שבשבתות הקיץ הארוכות נעסוק במשניות של פרקי אבות אחה"צ. הכוונה היא גם שבשבת כה ארוכה , באמת לא די בסעודות שבת ומנוחה , אלא יש הרבה זמן פנוי, וצריך למצוא עיסוק מתאים לזמן הזה, ואין מתאים יותר מלימוד תורה. יש מי שימצא לו שיעור בבית כנסת, יש מי שיקבע עם חבר ללמוד כל שבת משהו, יש מי שיצטרף לחבורה שלומדת, ויש מי שיעדיף לשבת לבד, וללמוד, כולם אהובים , כולם ברורים.
אם יש לך אחיםן קטנים אתה יכול לצרף אותם ללילמוד משותף, לקרוא להם סיפורי צדיקים או לעבור אתם על מדרש יפה על פרשת השבוע.
בקיצור - לאר חסר מה ללמוד. יש לך זמן - נצל אותו.