סעודת שבת

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 07/12/09 13:49 כ בכסלו התשע

שאלה

שלום כבוד הרב,

תודה רבה על המענה לשאלתי.

בהמשך לשאלתי הקודמת על חובת סעודות השבת לנשים, הבנתי כי ראוי לאכול בהן פת. רציתי לדעת מה לגבי בשר? האם יש חובה לאכול בשר בסעודות שלישית ורביעית?

תודה מראש.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

ב"ה

שלום רב.

אין חובה לאכול בשר בסעודה שלישית ורביעית.

(לגבי סעודה ראשונה ושניה - מי שאינו נהנה באכילת בשר - לא חייב, כי אצלו זה לא עונג שבת...)

יש עניין לאכול דגים בסעודה שלישית (כה"ח סימן רצא' אות כט).

בברכה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן