סעודת פורים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 29/02/12 12:31 ו באדר התשעב

שאלה

שלום

אני ובעלי מתגוררים מחוץ לירושלים.

סבתא שלי מתגוררת בירושלים ולכן פורים בשבילה השנה יוצא ביום שישי.

השנה סבתא שלי החליטה שהיא מעבירה את סעודת פורים ליום חמישי. (כמובן שזה לא מוציא אותה ידי חובה, אל היא כבר מבוגרת וקשה לה להכין סעודה ביום שישי שעות בודדות לפני כניסת השבת).

האם אני ובעלי יכולים לאכול אצל סבתי את סעודת הפורים? שהרי:

א. הסעודה תתקיים בירושלים במקום מחוץ לירושלים.

ב. יום חמישי הוא בכלל לא פורים בשביל סבתא שלי..

אודה לתשובה.

תשובה

שלום וברכה

העובדה שזו לא סעודת פורים של סבתא שלכם אינה מונעת בעדכם מלאכול את אותה הסעודה כסעודת פורים.
בשל העובדה שבעלות השחר של יום חמישי לא תהיו בירושלים, וממילא כל הפורים שלכם הוא ביום חמישי - אתם חייבים בסעודה ביום חמישי. אין כל מניעה לאכול אותה בירושלים, כיוון שהחובה מוטלת עליכם כחובת גברא ולא כחובת מקום.

כל טוב