סעודת אמנים בל"ג בעומר

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 18/04/13 15:03 ח באייר התשעג

שאלה

שלום,

אני חולה אונקולוגית. סיימתי את הטיפולים הכימותרפיים. וביום ל"ג בעומר הקרוב יש לי בדיקה מאד חשובה, הקובעת האם הגידול נעלם או חלילה יש צורך בהמשך טיפולים..

רציתי לעשות סעודת אמנים בערב ל"ג בעומר לחברים וקרובים.

אך שמעתי שיש רבנים הסוברים שאין זה ראוי להשתמש במצוות הברכות לשם סגולות. האם זה נכון? או האם יש משהו מרומם אחר לעשות ביום מיוחד זה. שזכותו של הרשב"י תגן עלינו ביום זה לרפואה שלימה.

אשמח לשמוע מה דעת הרב,

בברכה, שירלי.

תשובה

בס"ד

שלום רב.

יכולה את לעשות סעודת אמנים ביום גדול ומיוחד , יום שבו רבי שמעון בר יוחאי האיר את אורו הגדול וגילה לנו את רזי התורה.

תדליקי נר ביום זה לזכות נשמתו המאירה של התנא האלוקי רשב"י זיע"א, וכן תאמרי דברים בשמו (הפזורים במשניות, במדרשים ובקבלה)

בטוחני שזכותו תעמוד לך , לבריאות ורפואה שלימה , ולברכה והצלחה בכל מכל כל, אמן.

כדאי הוא רבי שמעון בר יוחאי ע"ה שנסמוך עליו.

ברכה והצלחה ורפואה שלימה מאת שוכן מעונה במהרה, אמן.