סמכות הרבנות הראשית

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 27/05/03 13:17 כה באייר התשסג

שאלה

שלום לכבוד הרב. רציתי לדעת מהי סמכות הרבנות הראשית בימינו לקבוע כל מיני דברים כמו: אמירת הלל ביום העצמאות, עשרה בטבת כיום הקדיש הכללי וכן הלאה...

תשובה

בס"ד

זו שאלה מאוד קשה כיון שהייתי מאוד רוצה שיהיה מוסד שיש לו סמכות של כלל ישראל לתקן תקנות וכו' אבל זה לצערי לא כך. ולכן אם הרבנות הראשית רוצה לתקן תקנות היא צריכה גיבוי של כלל רבני ישראל יחד איתה.

היו תקופות שהסמכות של הרבנות הראשית היתה יותר חזקה. ואז קבעו את הענינים שהזכרת בשאלתך, אבל לצערינו זה לא כך היום.

ויהי רצון שיתקיים בנו ואשיבה שופטיך כבראשונה ויועציך כבתחילה. אמן

בהצלחה