סמינריון גשר

חדשות כיפה צוות רבני ישיבת הגולן 13/12/09 08:45 כו בכסלו התשע

שאלה

שלום..

בעז"ה יש לי עוד כחודש סמינריון גשר..

ואני ממש פוחדת..אני סך הכל שביעסתית והעולם הרוחני שלי לא בנוי כ"כ..אני פוחדת להוציא את הדתיים בצורה שגויה..עוד דבר ממש קשה לי עם זה שאנחנו נצדיק את עצמינו..ז"א למשל תראו גם אנחנו שומעות מוזיקה גם אנחנו מדברות עם בנים וכ'ו..אני מתלבטת עם בכלל לסוע לגשר..מצד אחד זה יהיה חבל לא לסוע מצד שני אני חוששת שזה רק יזיק לי..

אשמח שתומרו לי מה דעתכם בנושא..

תודה וי"ט

תאיר

תשובה

שלום.

ראשית המטרה למפגשים עם נוער שאינו דתי היא היכרות הדדית ולכן ברור שאם את חושבת שאת תראי כאילו שאין הבדל בין הנוער הדתי לחילוני ובעצם אנחנו אותו דבר עדיף שלא תלכי.
אני אישית מתנגד למפגשי נוער כאלו משום שכפי שאת כותבת הרבה פעמים הנוער הדתי חושב שתפקידו להראות שהוא אינו שונה מהשני ולא מציגים את העולם הפנימי הגדול והחשוב.
אני חושב משפגשים כאלה הם מזיקים יותר מאשר תורמים ויש לי נסיון רב בנושא עם כמה בני נוער שנפלו במפגשים כאלה .
לכן אם את העצמך אינך בטוחה ביכולתך להתמודד אל תלכי.