סוף שמונה עשרה וקדושה

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 21/03/07 00:03 ב בניסן התשסז

שאלה

שלום לכבוד הרב.

שאלתי היא מה לעשות במקרה שאני מתפללת תפילת שמונה עשרה והש"ץ מתחיל בחזרת הש"ץ. כאשר הוא מגיע ל'קדושה', האם אני צריכה להפסיק מתפילתי ולהצטרף או שעליי להמשיך בתפילתי כרגיל?

לתשובת הרב אודה.

תשובה

לשואלת שלום רב.
אם את לא סיימת עדיין את תפילת עמידה עלייך לעצור ולהקשיב בזמן שהחזן אומר את פסוקי הקדושה ולהתכוון לצאת בהם ידי חובה. (החזן אמור לאמר את הפסוקים באופן ברור ובקול ולהתכוון להוציא את השומעים שאינם יכולים לענות).
אם כבר סיימת ברכת "שים שלום", ואמרת "יהיו לרצון אמרי פי ..." את יכולה לענות עם הציבור את הפסוקים בלבד.
אם את נמצאת אחרי ברכת מחיה המתים, את יכולה לאמר עם הציבור את פסוקי הקדושה.
בברכה
אפי קיציס