סוכה מהודרת או שלום בית - המשך

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 01/10/03 12:56 ה בתשרי התשסד

שאלה

בס"ד

שלום לכבוד הרב .

אני שמח שענית על שאלתי , אך לא כ"כ הבנתי את התשובה.

1) אני כן סייעתי בבניית הסוכה ופירוקה . הויכוח היה בשעת תיכנון הסוכה . עקב זאת חמי הביא את הסכך בעצמו . זה היה ממש קשה לו . אני לא יודע כיצד השנה יוכל לעשות זאת ללא סיוע בניו . הוא סובל מבעיות גב .

2) פרט שלא הוזכר : רב הישוב בא לבקר בסוכה אך טען שבאנו לחומרה ויצאנו בקולא כי לא היה מספיק סכך במקומות מסוימים ( הסוכה גדולה יחסית) .

3) הסכך שהרב הזכיר כלל לא מוכר לי . היכן קונים ?

4) שאלה שלא קשורה : לדעת מו"ר אביך שליט"א מגבעת רחבה מ10 טפחים אסורה לחבישה בשבת. אם כן כיצד נוהג כבודו ? אברכי ביהמ"ד ? האם הוא מוקצה ?

גמר חתימה טובה . אורן

בברכה .

תשובה

בס"ד

1- הבא לו אתה.

2- אם הסכך לא מספיק - מביאים סכך מספיק.

3- לא יודע בדיוק. מכרו כאן בצפת. אבל יש סכך של קנים וגם הוא מהודר ולא מלכלך כלל.

4- הוא לא מוקצה כיון שיש מי שלובש אותו. אבל לא צריך ללובשו בשבת.