סוכה גבוהה מעשרים אמה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 28/07/03 04:32 כח בתמוז התשסג

שאלה

כמי נפסקה הלכה בעניין סוכה הגבוהה מעשרים אמה, לאור שלושת השיטות המובאות בדף ב' ע"א במסכת סוכה?

תשובה

בס"ד

בשולחן ערוך סימן תרלג:

(א) סוכה שהיא גבוה למעלה מעשרים אמה פסולה בין שהיא גדולה בין שהיא קטנה. בין שמחיצות מגיעות לסכך בין שאינן מגיעות. אבל עשרים - כשרה, אפילו כל סככה למעלה מעשרים כיון שאין בחללה אלא עשרים:

(ב) היתה גבוה יותר מעשרים והוצין (פי' ענפים קטנים עם העלין שלהם) יורדים למטה אם צלתן מרובה מחמתן - כשרה. ואם לאו - פסולה:

שנה טובה