שאלה
שלום לכולם! נולדתי בית דתי ומאמין(אם אפשר לקרוא לזה ככה)אבל לצערי לא לימדו אותי כלום בקשר לכל המצוות שקימות ובפרט הדלקת נרות.היום אני לקראת הקמת בית משלי אבל לצערי אני לא ממש יודעת את הסדר של הדלקת נרות(!)
אשמח אם תסבירו לי בפירוט!תודה מראש על ההקשבה וצומת הלב...
תשובה
שלום וברכה!
ישנם מספר מנהגים בהדלקת הנרות, בין אם זה בכמות הנרות בין אם זה בסדר ההדלקה.
לגבי מספר הנרות - יש נוהגים להדליק רק 2 נרות כנגד שמור וזכור ויש נוהגים להדליק מספר הנרות כמספר הנפשות בבית. כלומר בהתחלה רק 2 נרות (את ובעלך), לאחר לידת הילד - 3 נרות וכן הלאה. תנהגי ע"פ מנהג הבית שלך ואם אין, אז ע"פ מנהג הורי בעלך.
לגבי הסדר:
לאשכנזים ולהרבה מן הקהילות של הספרדים - אישה תחילה מדליקה את הנרות , לאחר מכן מכסה פניה עם הידיים, מברכת ואז מסתכלת על אורן כל הנרות.
לספרדים הנוהגים ע"פ הרב עובדיה יוסף שליט"א - יש להתנות בראש לפני הדלקת הנרות שאינך מקבלת שבת ע"י ברכה וההדלקה. לאחר ההתניה, את מברכת ואז מדליקה את הנרות.
גם כאן הכל תלוי במנהגך מהבית או מנהג הורי הבעל.
חשוב לזכור שאין לאחר זמן הדלקת הנרות, משום חילול שבת ויש להדליק אותן בזמנן.
בברכה,
חיים דב בריסק