סבא שלי אבל...

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 25/06/08 23:43 כב בסיון התשסח

שאלה

שלום לרב,

אחותו של סבי נפטרה ע"ה מנוחתה גן עדן.אישה טובה וצדקת!

באותו יום באותה שעה,נפטר דודו של סבי בשיבה טובה ע"ה מנוחתו גן עדן.גם הוא איש טוב וצדיק.סבא שלי עכשיו יושב שבעה על אחותו,אנו נמצאים אצו מארחים לו חברה,עוזרים לסבתא בהגשת האוכל וכו'...מגיעים למיניינים שבביתו וכו'...

העניין הוא,שהדוד של סבא היה מעבר לדוד,שכן סבי התייתם מאב בגיל צעיר מאוד.והדוד היה מעבר לסתם דוד עבורו.הדוד היה אח של אימו של סבי.

סבי כאמור עכשיו יושב שבעה על אחותו.השאלה היא,האם הוא יכול ולו למעט זמן,לנסוע מרחק של כ-10 דקות נסיעה לבית-האבלים על דודו?.או שמא הוא חייב להישאר בביתו משך כל השבעה?

אנא ,אם הרב יוכל לענות לי בשיא הקדימות...כי זה די חשוב ודחוף...תודה רבה ולילה טוב!

תשובה

בסד

שלום רב
יש מקלים לנסוע הערב לאחר שיצאו המנחמים מאצלו .בצינעה דכי להתאבל על מות דודו המאמץ.
כמובן בלא נעלי עור.
בברכה