נשמה

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 19/12/11 15:36 כג בכסלו התשעב

שאלה

בס"ד

שלום לכבוד הרב!

רציתי לשאול לגבי נשמה ונפש, מה ההבדל ביניהם?

והאם רק ליהודים יש נשמה ולגויים להבדיל יש רק נפש?

תשובה

בסד
שלום רב.
החלק הרוחני של האדם נחלק לחמישה חלקים על פי הקבלה. [נפש] היא החלק הגשמי ביותר מתוך החלקים הרוחניים והוא הקרוב ביותר לגוף התורה מגדירה אותו כ"[דם"]שנאמר ",הנפש הוא הדם.מעליו יש את ה[רוח.] ומעליו נמצאת ה[נשמה].
הנשמה היא מיכלול האישיות של האדם, היא השכל והמחשבה . ויש אומרים כי היא היא "צלם אלוקים" שנזכרבפרשת הבריאה.
2.לכל בעלי החיים יש נפש גם לכלל האנושות אבל נשמה שלמה ומיוחדת קיימת בעם ישראל כבניו של השם.
בברכה