נסיעה לחו"ל בתקופת שלושת השבועות

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 28/05/07 13:15 יא בסיון התשסז

שאלה

שלום,

בקרוב אתחיל ללמוד לימודים אקדמיים קשים, והייתי רוצה מאוד לטוס לחו"ל לתקופה קצרה(כחודש) על מנת לאוורר קצת את הראש לפני. שאלתי היא: האם מותר לי לטוס בתקופה שבה יוצאים שלושת השבועות? (אין לי זמן אחר), ואם כן, האם ישנם הגבלות על מה מותר ומה אסור לעשות באותו זמן?

תשובה

ב"ה

שלום.

1) מותר לטוס לחו"ל לצורך טיול.
2) בזמן בין המיצרים צריך להיזהר זהירות יתירה.
3)יש להמנע מטיולי תענוגות מסיבות מוזיקה .
ועיין בספר "מקור חיים השלם" הלכות בין המצרים מה מותר ומה אסור בהרחבה.

אגב, אם כתבת שסיבת רצונך לצאת לחו"ל היא על מנת להתאוור- דע לך כי ארצנו הקטנטונת ארצנו היפה מכילה את כל מה שיש בחו"ל במינייטורה!!!
בנסיעה של חצי שעה אתה עובר מבחינת הנוף חצי כדור הארץ!
אלא מה ? אתה כבר מכיר ?

[.]נקודה למחשבה[.]

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,

.