נישואין עם אשת קריירה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 15/08/11 13:36 טו באב התשעא

שאלה

האם כדאי להינשא עם אשת קריירה, או שדווקא עדיף עם מורה, גננת, מזכירה,וכדומה, או כל אשה אחרת שעוסקת במקצוע פשוט ולא יוקרתי,

אך כמובן יש לה מעלות אחרות- בעלת מידות טובות, יראת שמים, גומלת חסדים, וכדומה.

ואולי דווקא עדיף להינשא לאשה כזו ולא לאשת קריירה.

אודה על תשובה.

תשובה

שלום וברכה

שאלה זו היא שאלה שרק אדם אחד בעולם יכול לענות עליה.
אתה בעצמך.
לכל דבר יש יתרון ויש חסרון. בראש ובראשונה כדאי לדעת כי לא בוחרים אישה לאור השאלה מה היא תעשה בחיים, אלא לאור האמון, ההתאמה, הצירוף, התקשורת, ושאר העניינים החשובים הבונים את הקשר בין בעל ואישה. בעצמך כתבת, ובצדק, כי מידות טובות ושאר העניינים שציינת חשובים יותר מאשר כל דבר אחר.
לאחר אומרנו זאת, מכאן ואילך זו הכרעה שלך. יש יתרונות בכך, ויש יתרונות בכך, ואין רב בעולם שרשאי לענות לך על השאלה מה טוב לך ומה נכון לבחירתך. יש שיעדיפו אישה פשוטה העוסקת במקצוע לא יוקרתי; יש שיעדיפו מישהו שרוצה לרוץ קדימה, והיא מאתגרת ומאותגרת. זה חלק מההכרעה שלך ביחס לעצמך – מי אתה, ואיזה בית אתה רוצה לבנות.

כל טוב והרבה שמחה