שאלה
שלום כבוד הרב
רציתי לשאול לגבי דילמה של ניהול פורום יהדות ותורה באינטרנט ואציג כמה יתרונות וחסרונות בדבר שמונעים ממני /גורמים לי לרצות לנהל את הפורום.
מדובר בפורום יהדות :
יתרונות : מצד היתרון הפורום "מחזק" ו"חיזק" אנשים רבים לפי מה שראיתי ואף גרם לאנשים שבאו מבית חילוני/מסורתי לרצות לקיים את מצוות וללכת בדרך ה' שאם לא היה הפורום הזה כנראה שלא היו מגיעים לרצון זה/עובר זמן רב עד שהיו מגלים את היהדות ורוצים בכך.
הפורום מספק מענה לשאלות הלכתיות לאנשים בעלי רקע חילוני/מסורתי בעיקר,רוב התשובות שניתנו וניתנים בו נכונות הלכתית למעט שגיאות שבדרך כלל מתוקנות על ידי אנשים אחרים .
מצד החסרונות :
הפורום פתוח בשבת (שרוב משתמשי בפורום כמובן שומרי שבת אך יש מציקנים הגולשים בו / חילונים שמתחזקים וגולשים בו).
יכול להיווצר מצב שאנשים מפיצים חומר עם טעויות /בורות .
יכול להיווצר מצב בו מהצד השני אנשים נעשים "חלשים" בעבודת ה' בגלל אותם פירסומים של בורות וטעויות(יש לציין שהדבר נעשה בתמימות).
כמובן שבתור מנהל אחד מהתפקידים הוא למנוע (כמה שנותן לי הידע שלי) את אותם תגובות של בורות/טעות.
האם כדאי לנהל פורום כזה כשיש חסרונות אך גם יתרונות כאלו ?
האם בכלל מותר לנהל פורום כזה שפתוח בשבת ? (שכן הוא שייך לקבוצת פורמים במגוון נושאים שכולם פתוחים בשבת ומנהלי הפורום לא יכולים באופן עצמאי לסגור אותו בשבת וכן ההנהלה הראשית שלהם {שיכולה לעשות זאת} לא מוכנה לכך).
אבקש את דעתך ,בתודה !
תשובה
אינני מבין בזה מספיק, ואני חושב שטוב תעשה אם תתיעץ עם מנהלי פורומים שיחלקו איתך מנסיונם.
הלכתית, אינני חושב שיש איסור בדבר, למרות שזה פתוח בשבת, כי אתה לא עושה בזה כלום, אם כי יש בעיה אולי עם תגובה לפניה או כתבה שנכתבה בשבת , מצד הנאה מחילול שבת.
אני בטוח שיש פתרון גם לכך.