נטילת ידיים

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 11/01/12 06:27 טז בטבת התשעב

שאלה

שלום רב,

הייתי רוצה להבין את אופן הנטילה (כמה פעמים? ואיך?)בכל אחד מהמקרים הבאים:

1. בבוקר

2. אחרי שירותים

3. לפני סעודה

4. אחרי סעודה

תודה מראש,

אילנה

תשובה

בס"ד

שלום רב.

1. בבוקר- לקחת נטלה ליטול פעם אחת על יד ימין, ופעם שניה על יד שמאל, פעם שלישית -על יד ימין, וברביעית-על יד שמאל, בחמישית -על יד ימין, ובשישית- על יד שמאל.

זאת נקראת נטילת ידיים לסירוגין - כדי להעביר את הרוח הרעה ששורה על הידיים בבוקר.

2. אחרי שירותים-
נוהגים ליטול ידים 3 פעמים לסירוגין (בן איש חי, שנה א´ פרשת תולדות אות טז´), לא צריך כלי, והמחמיר- תבוא עליו ברכה.
.
3. לפני הסעודה על לחם- נוטלים 3 פעמים על יד ימין, ו-3 פעמים על יד שמאל.

4. אחרי הסעודה - נוטלים מים אחרונים [(גם נשים חייבות במים אחרונים] (אורחות ציון חלק ג´ עמוד צא´, הברכה והלכותיה פרק י´ אות ג), ונוטלים רק את קצות הידיים (מחברים את 4 האצבעות ביחד ואת האגודל לחוד, ומשפילים הידים כלפי מטה).

בברכה