נטילת ידיים

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 07/04/08 12:48 ב בניסן התשסח

שאלה

קצת התבלבלתי...

לאחר יציאה מבית שימוש בבוקר נוטלים עם ברכה?

ובאופן כללי לאחר יציאה מבית שימוש נוטלים עם ברכה או רק מברכים חלולים?

תודה רבה רבה ויום טוב :)

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה,

הברכה על נטילת ידיים בבוקר נובעת משינת הלילה (לפי חלק מהראשונים בגלל הלילה ולפי חלק מהראשונים בגלל עצם השינה).
בד"כ בבוקר כשאנו צריכים לשירותים אנו לא יכולים לברך. לכן, צריך קודם ליטול ידיים בלי ברכה, אח"כ להתפנות, ליטול ידיים שוב ואז לברך על נטילת ידיים ואח"כ "אשר יצר" (בנוסף רצוי להצמיד את ברכת "אלוקי נשמה" ל "אשר יצר" בבוקר).
לאחר יציאה מבית השימוש בשאר שעות היממה מברכים רק "אשר יצר".

כל טוב,
גלעד
(המשיב אינו רב)

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן