נזק ברכוש

חדשות כיפה הרב דוד לוי 26/03/09 12:56 א בניסן התשסט

שאלה

כבוש רב שלום,

לפני ימים מספר נסעתי ברברס בחניון ומבלי לשים לב התנגשתי ברכב ונגרמה פגיעה ברכבי וברכב החונה בו פגעתי.

תחילה נבהלתי מאוד ונמלטתי מהאזור,אולם לאחר שמצפוני העיק עלי חזרתי לאחר כחצי שעה-שעה והנחתי פתק התנצלות עם פרטים אישיים על הרכב הפגוע.

נסעתי מן המקום ועד היום, כבר עברו מספר ימים,

האיש טרם התקשר,אחרי שהנחתי את הפתק,לאחר כשעה החל לרדת גשם שוטף וייתכן כי הפתק נשטף-הנחתי את פתק תחת המגב.

האם עלי לעשות משהו נוסף?

אציין כי אין לי מושג מי בעל הרכב וכי זה קרה לא בעיר מגוריי אלא בעיר אחרת אותה אני נוהג לפקוד לכל היותר אחת לשבוע,

בברכה,

תשובה

בהלכה חובת המזיק לפצות את הניזק
לפי זה חובתך לפצות אותו.
כך גם במנהג המקובל המחייב על פי ההלכה הוא לא יכול לאתר אותך ואתה יכול לאתר אותו לכן עליך החובה להתאמץ [כאשר קרה לי דבר דומה עטפתי בניילון את הנייר]

אם אתה משער שפגיעתך היתה מזערית והוא מחל על כך - אתה יכול לקחת סיכון אבל תזכור שאם הוא לא מחל זה חוב שרובץ עליך גם ממונית וגם רוחנית

בברכה
דוד לוי