נזם באף לגבר

חדשות כיפה צוות ישיבת הר עציון 04/04/07 20:09 טז בניסן התשסז

שאלה

שלום!

ברצוני לדעת האם יש איסור הלכתי על נזם באף לגבר?

והאם זה משנה אם זה נעשה ע"י אקדח חורים או ע"י פירסינג עם מחט??

ובכלל - האם לגבר מותר תכשיטים כגון צמידים/שרשראות/עגילים וכיוצא בזה?

במידה ולא - האם זה פוסק גם לאביזרים כמו שרשרת מגן דוד וכיוצא בזה?

תודה!

בברכה.

תשובה

שלום וברכה!

נזם, עגילים, צמידים ויוצ"ב לגבר אסורים משני דינים: 1. מלבושי נשים. 2 . מנהג גויים.

היום יש מתירים לשים טבעת נישואין לגבר. גם יש מתירים לשים שרשרת עם מגן דוד או עם חמסא.

בברכת חג כשר ושמח,

חיים דב בריסק, צוות ישיבת הר עציון