נוצרים שמתפללים באולם צריך להוציא מזוזה?

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 02/09/04 19:44 טז באלול התשסד

שאלה

כבוד הרב,שלום וברכה!

נשאלתי ע"י סמנכ"ל מלון באילת:

במלון קיים בנוסף לביה"כ הקבוע, אולם נוסף, המשמש בשעת הצורך בד"כ כאולם הרצאות, אך לעיתים כאשר יש במלון קבוצת דתיים גדולה ואין מקום בבית הכנסת להכיל את כולם, מוציאים ארון קודש נוסף לאולם ההרצאות ומתפללים שם.

הבעייה בעצם שלעיתים מתארחות קבוצות נוצריות המבקשות אולם ל"תפילותיהן" והמלון נותן להם את אולם ההרצאות הנ"ל.(כמובן שמוציאים משם את ארון הקודש!)

השאלות:

1) האם מכיוון שהתפללו עוע"ז באולם, קיימת בעייה לתפילת יהודים באותו המקום?

2) האם צריך להסיר את המזוזה מפתח האולם בשעת תפילת הנוצרים?

לתשובת כבוד תורתו אודה מאד!

בברכת שנה טובה וגמר חתימה טובה!

נדב אנקור

אילת

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

1) לא
2) לא.

מפני שהתפילה שלהם באולם ההרצאות זה משהו ארעי וגם האולם הזה הוא לא בית כנסת אלא אולם הרצאות בעל ייעוד משתנה . והוא חייב במזוזה גם אם יש שם כינוס של נוצרים .
ויהי רצון שנזכה להתגשמות נבואת ישעיהו פרק ב

(ב) וְהָיָה בְּאַחֲרִית הַיָּמִים נָכוֹן יִהְיֶה הַר בֵּית יְדֹוָד בְּרֹאשׁ הֶהָרִים וְנִשָּׂא מִגְּבָעוֹת וְנָהֲרוּ אֵלָיו כָּל הַגּוֹיִם:
(ג) וְהָלְכוּ עַמִּים רַבִּים וְאָמְרוּ לְכוּ וְנַעֲלֶה אֶל הַר יְדֹוָד אֶל בֵּית אֱלֹהֵי יַעֲקֹב וְיֹרֵנוּ מִדְּרָכָיו וְנֵלְכָה בְּאֹרְחֹתָיו כִּי מִצִּיּוֹן תֵּצֵא תוֹרָה וּדְבַר יְדֹוָד מִירוּשָׁלִָם:"

בברכה,

עוזיאל