שאל את הרב

נדרים וכספים

חדשות כיפה הרב איתן זן-בר 18/11/09 12:19 א בכסלו התשע

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב!

יש לי 2 שאלות.

*אני כל הזמן חושבת -לא בשליטה- לתת צדקה כי אני יודעת שאם אני אחליט במחשבה לתת, אני מחויבת בנדר.

האם אני מחויבת גם במחשבות שאין בהם ממש??שסתם עולות לי ואני צריכה להלחם בהם??

דבר נוסף-זה שמותר להתנות בבוקר שכל מה שאני אעשה ואחשוב בכל צורה שהיא הוא בלי נדר זה תופס גם למחשבת צדקה??

*השנה היתי אמורה להכנס לגור בדירה לצורך לימודי.

סיכמתי עם בעלת הדירה שאני אכנס לדירה אחרי החגים. ממש ברגע האחרון הבנתי שאני לא מסוגלת להיות בדירה. ואני רוצה-חיבת לחזור הביתה כל יום. ניסיתי במשך שבוע להיות בדירה בכל זאת וזה לא עבד. הרגשתי רע מאד. אצין גם שאחת הסיבות היא שמבחינה כלכלית המצב החמיר אצלנו בבית, וזה יוצא כמעט פי 3 לשלם. הורי הסכימו לעשות את המאמץ אם זה עוזר לי וטוב לי, אבל בכל מקרה אני לא יכולה לסבול את ההרגשה שאני מוציאה להם כל כך הרבה כסף כשאימי חוסכת מעצמה כל כך הרבה!!

בעלת הדירה הסכימה לתת לי שבועים למצא מישהי שתחליף אותי אבל לא מצאתי. המצב הכלכלי של בעלת הדירה לא טוב כלל ואני לא יודעת מה לעשות.

האם אני חיבת להכנס לדירה?? האם אני חיבת לשלם?? ואם לא, מה אני יכולה כן לעשות??

תודה מראש!!

בתאל.

תשובה

שלום
מחשבה שצריך להלחם בה לא תופסת מבחינת הצדקה וכמובן שגם תנאי בבוקר מועיל.
לגבי בעלת הדירה אם מדובר היה רק בהתחייבות בעל פה יש מקום שתחזרי בך, אמנם אם חתמתם על מסמך או עשיתם קניין נראה שאת צריכה לעמוד בהתחיביותיך.
ברכה והצלחה

כתבות נוספות