נגיעה בין אחים

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 25/08/03 06:28 כז באב התשסג

שאלה

שלום לכבוד הרב,

1. האם מותר לאח לגעת באחותו ?

2. האם מותר לאשה לגעת בגוי, שהרי האיסור חל על הגבר?

בתודה מראש.

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

1)עיין נא ברמב"ם הלכות איסורי ביאה פרק כא

"המחבק אחת מן העריות שאין לבו של אדם נוקפו עליהן או שנשק לאחת מהן כגון אחותו הגדולה ואחות אמו וכיוצא בהן אע"פ שאין שם תאוה ולא הנאה כלל הרי זה מגונה ביותר ודבר אסור הוא ומעשה טפשים הוא שאין קריבין לערוה כלל בין גדולה בין קטנה חוץ מהאם לבנה והאב לבתו"

כלומר לגעת נגיעה של סתם מתוך שגרת החיים מותר אבל נגיעה של חיבה ותאווה זה אסור.
וההבדל הוא דק ולכן צריך להזהר ולמצוא את האיזון העדין בין מה שמותר וצריך כדי לקיים משפחה חמה ותומכת לבין מה שמכוער וגובל ביצריות לשם יצריות..
ואם קשה לך למצוא את האיזון אז כדאי להתרחק ולא לגעת כלל.וכל זה בגיל מעל בר מצווה.

אגב, זה מאוד חשוב לגלות חיבה וקרבה בתוך המשפחה ובין האחים אבל לא תמיד האפיק הוא האפיק הגופני יש עוד הרבה דרכים לבטא קרבה וחום ואהבה בתוך המשפחה.

2)אסור.

בברכה,

עוזיאל

.