מתלבטת בבחירת שם לתינוק

חדשות כיפה הרב דב ברקוביץ 17/01/11 08:24 יב בשבט התשעא

שאלה

כבוד הרב שלום,

אני בשמירת הריון בחודש שמיני,

אני מתעניינת בשמות לתינוק שיוולד ב"ה בחודש הבא, (זו לידתי השניה- יש לנו בן שנתיים ב"ה)

לקראת הלידה אני מעוניינת לדעת את טיבם של שני השמות הרשומים,

1. נאור - האם שם טוב? מה דעתך עליו

ומה בדיוק משמעותו? האם הוא מומלץ?

2. נועם - האם שם טוב? מה דעתך עליו

ומה בדיוק משמעותו? האם הוא מומלץ?

אשמח מאוד לקבל תשובות,

תודה ויום נפלא :-) מירי

תשובה

שלום מירי,

ראשית - שה' יברך אותך בבריאות ובכוח וההיריון והלידה יהיו ללא טירחה וללא שום פגע רע.
נראה שהמקור של שתי המילים "חזק" על אף שהמילה "נעם" מופיעה יותר מהמילה "נאור".
א. נאור - המילה מופיעה בספר תהילים פרק עו וזה המקום היחיד שהיא מופיעה בתנך. הפרק מתאר את שכינת ה' בבית המקדש בירושלים ואת מידות הגבורה והחסד של ה'. למילה עצמה ניתנו שני פירושים - מלשון הריסה וחורבן מכוח ה' על אייבי ישראל, ומלשון הארה והאצלה, בחינת כבוד ה' שתמיד היה קשור להופעה של אור מיוחד בענן.
ב. נעם (מופיע ללא "ו") - מילה מיוחדת בכל מקום המתאר את הבחינה של מתיקות וחביבות מיוחדת, כמו בתיאור של דרכי התורה, "דרכיה דרכי נעם וכל נתיבותיה שלום", ושל ה' בעצמו, "והי נעם ה' א-להינו עלינו ומעשה ידינו כוננה עלינו ומעשה ידינו כוננהו".
בברכה, דוב ברקוביץ