משחק בכדור בשבת

חדשות כיפה חברים מקשיבים 07/11/10 13:08 ל בחשון התשעא

שאלה

שלום, רציתי לשאול:

נכון יש הלכה שאומרת שאסור לשחק בכדור בשבת?

אני יודעת שאסור לשחק עם כדורגל\כדורסל אלא אם כן הם מפונצ'רים (וא"א לנפח אותם)

הבעיה היא שאני בערך היחידה שמכירה את ההלכה הזאת, כי בסניף שלנו כל שבת יש משחק מחניים ואני לא יכולה לשחק, יכול להיות ש"שמירת שבת והלכתה" (שם ראיתי את ההלכה) מחמיר? אולי מותר?

מה אתם אומרים?

תודה..

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום רב,
ראשית סליחה על האיחור בשאלה,
קודם כל כל הכבוד על כך שאת שומרת את השבת, ועומדת על עקרונותיך, עקרונות ההלכה, גם אם הם מתנגשים עם רצונות אחרים.
מעיון בשמירת שבת כהלכתה, עולה שהסיבה שהוא אוסר לשחק בכדור היא בגלל שיש מקומות רבים שבהם משחקים שאינם מרוצפים, אמנם, בימינו רוב המקומות שמשחקים בהם בעיר הם מרוצפים, וכמעט לא משחקים בכדורגל, במקומות שאינם מרוצפים ולכן ניתן להתיר לשחק.

אך כל זה לפוסקים כרמ"א (אליהם הספר שמירת שבת מיועד) אמנם לעדות המזרח, הנוהגים כפסקי השו"ע נראה שלא ניתן להקל לשחק בכדור בשבת, כיון שהשו"ע מחמיר בכך.
בהצלחה
עקיבא כהנא

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן