מראית עין בקוקוס

חדשות כיפה צוות ישיבת הר עציון 05/12/06 23:25 יד בכסלו התשסז

שאלה

בס"ד

האם בישול חלב קוקוס יחד עם בשר אסור משום מראית עין?

תשובה

בס"ד
שלום,
הרמ"א (בשולחן ערוך יורה דעה סימן פז סעיף ג') כותב: "ונהגו לעשות חלב משקדים ומניחים בה בשר עוף, הואיל ואינו רק מדרבנן. אבל בשר בהמה, יש להניח אצל ]החלב שקדים[, משום מראית העין...". לכן נראה שיש להבדיל בין בשר עוף, ששם לכאורה אין בעיה, לבין בשר בהמה - שיש בעיה. אולם, גם בבשר בהמה יש פתרון, אפשר להוסיף חתיכות של קוקוס (במקרה שלך) לתוך התבשיל ולהתירו. אולם הרב עובדיה יוסף שליט"א (בילקוט יוסף סימן פז סעיף נח) האריך בזה והביא כמה אחרונים שכתבו סיבות שונות אולי לחשוש אף בבשר עוף. לכן נראה לי שגם בבשר עוף כדאי להוסיף חתיכות, אך אם אין אפשרות, או שאתה מאוד מעדיף שלא לשים - יהיה לך על מי לסמוך. שכן נראה מפשטות הרמ"א, שאין צורך בחתיכות בבשר עוף, וכך גם פסק שם הרב עובדיה יוסף.
בברכה,
אריאל סלונים.
צוות משיבים, ישיבת "הר-עציון".