מראה שבורה

חדשות כיפה הרב דוד לוי 28/12/10 10:32 כא בטבת התשעא

שאלה

שלום רב,

לצערי לעיתים אני מאמינה באמונות טפלות הגורמות לי לא פעם לחששות ופחדים, רציתי לשאול האם על פי היהדות מראה שנשברת בבית אכן מביאה חלילה מזל רע או בשורות רעות חס ושלום. נשברה לנו מראה בבית, היא היתה פשוט לא מודבקת היטב, וברגע שראיתי את השברים שלה נכנסתי לצער וחשש, כמובן שזרקתי את השברים מחוץ לבית, יתרה מכך קברתי אותם מתחת לאדמה. אמונתי הראשית, העליונה, היא כמובן בבורא עולם, אך לפעמים יצר הרע שגורם לנו לפחד, משתלט עליי. אשמח לתשובה לגבי מראה נשברת עפ"י היהדות, אם יש כמובן התייחסות לכך. אני חייבת להפסיק לחשוב על כך, זה מטריד את מנוחתי.

תודה רבה.

תשובה

שלום לך

כל אמונה כזו שאת מאמינה בה - זו כפירה.
בכל יום בקריאת שמע את מקבלת עליך עול מלכות שמים ואומרת שה' אחד, בקבלת הדברים הללו את כופרת בכך.

לכן
חידלי מיד מלאמין ב'עבודות זרות' אלו.
בעתיד אל תקברי שברי מראה - רחמנות על החתול שידקר כאשר יחפור שם.
אין שום בעיה להחזיק מראה שבורה בבית אלא אם זה מסוכן ויש חשש פציעה - במקרה כזה צריך לזרוק אותה לפח.

מצווה להיות בשמחה תמיד
בברכה דוד לוי