מקור השם ''מימונה''

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 26/04/11 13:12 כב בניסן התשעא

שאלה

שלום רב.

ברצוני לדעת מה מקור השם של החג, מסתבר שאף אחד לא ממש יודע מה זה "מימונה"...

תודה רבה!

תשובה

בס"ד

שלום רב.

יש הרבה הסברים לחג המימונה.

אכתוב לך כמה:

1. היות ובפסח.. כל משפחה ומשפחה מחמירה על עצמה בכל מיני חומרות (אלה לא אוכלים אורז, ואלה לא סוכר, ואלה לא קטניות ירוקות..).. וכתוצאה מזה אף אחד לא מזמין את השני.. ולא אוכל אצלו.. ולכן במוצאי החג אנו אומרים לכולם: זה שלא אכלתי אצלך.. זה בגלל חג פסח.. זה לא בגלל זה שאני לא אוהב אותך.. וכראיה לה אני מזמין אותך עכשיו אלי לאכול מופלטה.

2.מימונה = אמונה..

כותבים חז"ל שבחודש ניסן עתידה להיות גאולת עם ישראל..

היות וכבר עבר פסח ורוב חודש ניסן ועדיין לא נגאלנו.. אנו לא מתייאשים [אלא ממשיכים באמונה ובעוז].. אומרים אנו לבורא עולם: תראה כמה מצוות אנו עושים.. אנו פותחים לכל אחד ביום זה את הדלת ומארחים אותו.. ואוכלים איתו יחד מופלטה עם דבש.. כך בורא עלם תעשה שגאולתינו תהיה במהרה.. ושהיא תהיה במתיקות.. בלי יסורים.

(עוד הסברים עיינו בספר "חג המימונה").

חג מימונה שמח.