שאלה
כמה שאלות בקשר לאחרית הימים:
1. מה המצב האידיאלי אחרי שבא המשיח? יש לזה כמה שלבים לא?! ביאת המשיח וגם שנחזור לגן עדו.
לא במצב של אדם וחוה בגן עדן אלא לפני.
המצב בגאולה מבחינת ארץ ישראל, עמ"י, נגור בבתים כמו עכשיו? איך? מה יקרה פה?
2. המצב האידיאלי ביו"כ. מה יהיה? איפה יהיו כל עמ"י? מסביב לבית המקדש? בבתי כנסת? מה יהיה עם הקובנות?
אני יודעת שאין באפשרותכם לדעת אבל בטח רשום על זה דברים בגמרות או בתנ"ך...
תודה!
תשובה
שלום,
הרמב"ם בהלכות מלכים ומלחמה דן בשני פרקים בתקופת הגאולה. חז"ל אמרו "אין בין העולם הזה לימות המשיח אלא שיעבוד מלכויות.." כלומר, השוני היחיד שיהיה הוא בעם העובדה שלא ישלטו עלינו. מי שמצפה לראות הרים זזים ממקום למקום או את השמש רוקדת עם הירח והכובים מוחאים כפיים- צפוי לאכזבה. מלך המשיח לדעת הרמב"ם לא יעשה אותות ומופתים שאינם בגדר הטבע.
בית המקדש (יבנה במהרה בימינו, אמן!) ישוב למכונו. קורבנות כגון קורבן תודה ומנחה ישארו גם בתקופת הגאולה. נלמד תורה מפיו של משיח צדקינו, וקרנם של ישראל תרום בכבוד. הנביא אומר שלעתיד לבוא עשרה גויים יאחזו בכנף מעיל של יהודי אחד על מנת שיעלו עמו לירושלים ללמוד שם תורה "וראו כל עמי הארץ כי שם ה' נקרא עליך ויראו ממך.." ומעל לכל- "והיה ביום ההוא יהיה ה' אחד ושמו אחד..."
תהליך הגאולה אכן מורכב משלבים- "כך היא גאולתם של ישראל: קימעא קימעא.." משיח יתגלה לישראל בב' בחינות :זכו (בע"ה)- אחישנה (אחיש את הגאולה), לא זכו (ח"ו)- בעיתה (אביא אותה רק בזמנה המואחר יותר..)
אם כל זאת מסיים הרמבם שאותם דברים לא ידע אותם האדם איך יהיו עד שיהיו..
ברכה והצלחה.