מעשר כספים

חדשות כיפה הרב דוד צוקרמן 04/08/08 00:55 ג באב התשסח

שאלה

שלום וברכה!

ברצוני לשאול האם מותר לי להשתמש במעשר הכספים שלי כדי לקנות ביגוד או ספרי לימוד לאחיי הקטנים ובכך להקל את הנטל מעל הוריי הנמצאים כעת תחת חובות כבדים.

חשוב לציין כי אם לא אעשה זאת, הוריי יעשו זאת אך יהיה בכך להקל עליהם באופן משמעותי

תשובה

שלום!
כן, אפשר להשתמש בכספי מעשר למלא צרכיהם של ילדים. ילדים שעדיין אינם בגיל 6 מוטל על הוריהם לפרנסם ואז אפשר להשתמש בכספי המעשר רק באופן שציינת בשאלה - במצב שחשוב לעזור להורים. ילדים למעלה מגיל 6 גם מה שהוריהם מפרנסים אותם כלול במצוות צדקה, וממילא כל מי שנותן להם, נתינה זו כלולה במצוות צדקה ואפשר להשתמש לצורך זה בכספי מעשר.
ו"טוב עין הוא יבורך".