מעמד הר סיני - זקן מלא רחמים

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 10/05/12 13:06 יח באייר התשעב

שאלה

שלום רב.

הייתי רוצה להבין נקודה מסוימת בעניין מעמדהר סיני.

מצד אחד כתוב "כי לא ראיתם כל תמונה" , וכי התגלות השם לעם היתה ללא מראה אלא קול.

מצד שני רש"י כותב על "אנוכי השם אלוקיך" כך "לפי שנגלה בים כגיבור מלחמה, ונגלה כאן כזקן מלא רחמים, שנאמר "ויראו את אלוהי ישראל ותחת רגליו כמעשה לבנת הספיר"

רש"י כותב נגלה להם כאן , אם כך יוצא שהעם כן ראה במראה הנבואה את השם בדמות ובתמונה. לא כן?

בתודה.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום

הכוונה היא במידת גיבור או זקן ולא כמראה גיבור וזקן

כל טוב

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן